Обмін Медведчука: турецька газета Hurriet опублікувала невідомі подробиці

Читать на русском
За інформацією видання, обмін Медведчука на командирів Азова був ініціативою росії. Переговори про обмін та сам обмін відбувалися в Анкарі.

Обмін народного депутата України Віктора Медведчука на українських військових відбувався в аеропорту Анкари. Ініціаторами обміну була росія.

Невідомі подробиці обміну повідомила турецька газета Hurriet.

За інформацією видання, ініціатива провести такий обмін походила від росії. Після згоди України переговори проходили в Анкарі в штаб-квартирі Національної розвідувальної організації Туреччини. На це знадобився час.

У день проведення обміну росія висунула умову, щоби п'ятеро командирів батальйону «Азов» залишилися в Туреччині – Україна погодилася.

Підозрюваного у держзраді Медведчука віддали на обмін: як це стало можливим з точки зору законуСудовий розгляд провадження у справі та винесення судового вироку щодо Медведчука може відбутися за відсутності обвинуваченого

У день Х, пише газета, літаки з росії та України один за одним приземлялися в аеропорту Анкари Есенбога. На борту українського літака був Медведчук, на борту російського – командири «Азова».

Після приземлення під наглядом співробітників турецької розвідки до російського літака увійшли українські офіційні особи, а до українського – російські: для перевірки особистості та перевірки стану здоров'я.

Обмін пройшов без жодних проблем, зазначає Hurriyet. Жодна із сторін з того часу не порушила угоду.

Нагадаємо, 21 вересня з російського полону вдалося звільнити 215 українських військових, зокрема 108 бійців полку «Азов». Україна ж віддала підозрюваного у держзраді Віктора Медведчука. Деякі подробиці такого обміну розповідав також Андрій Єрмак.

За інформацією ЗМІ, на обміні полонених «азовців» на Медведчука наполіг особисто володимир путін, ФСБ була проти.

У СБУ пояснили, що обмін Медведчука не перешкоджає розгляду його справ у суді та призначенню покарання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: