Справа про держзраду Медведчука направлена до суду

Читать на русском
Справу про державну зраду Віктора Медведчука передали до суду. Куму путіна загрожує до 15 років ув'язнення.

ДБР завершило досудове розслідування кримінального провадження щодо народного депутата Віктора Медведчука, якого підозрюють у скоєнні правопорушень, передбачених ст. 111 (державна зрада) та ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) ККУ.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби ДБР.

Державна зрада і сприяння тероризму: у яких кримінальних провадженнях фігурує МедведчукУ яких кримінальних провадженнях фігурує Віктор Медведчук та за якими статтями, дивіться на інфографіці.

Правоохоронці нагадали, що Медведчука та іншого нардепа від ОПЗЖ звинувачують у тому, що вони спільно з російськими чиновниками та іншими діячами вчинили замах на розграбування національних цінностей – незаконний видобуток нафти та газу на шельфі Чорного моря в районі тимчасово окупованого Криму. Обвинувальний акт направлено до суду.

Крім того, за даними слідства, Медведчук допомагав керівництву росії у проведенні підривної діяльності проти України: «Він здійснював збір інформації щодо місць дислокаціії військових формувань України, проведення заходів бойової підготовки, надавав сприяння в залученні громадян України до реалізації заходів на шкоду державі для дестабілізації суспільно-політичної ситуації».

Медведчуку загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, Медведчук дав свідчення проти п'ятого президента Петра Порошенка у справі про виведення із державної власності частини нафтопродуктопроводу «Самара – Західний напрямок».

А у росії тим часом остаточно відкинули можливість обміняти затриманого нардепа.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: