Петиція про позбавлення мандатів нардепів від ОПЗЖ набрала голоси для розгляду

Читать на русском
Зеленського просять звернутися до Ради з проханням позбавити нардепів від забороненої ОПЗЖ мандатів – петиція набрала потрібну для розгляду кількість голосів.
Фото: ОПЗЖ

Президент Володимир Зеленський має розглянути петицію з проханням звернутися до Верховної ради щодо позбавлення мандатів народних депутатів від забороненої «Опозиційної платформи – За життя».

Петицію зареєстрував депутат Олексій Гончаренко, вона набрала майже 27 тисяч голосів.

Кого з українських чиновників після 24 лютого запідозрили у держзраді та пособництві росіїКолишні та чинні народні депутати, міністри, мери та інші відомі чиновники, які стали підозрюваними у держзраді після початку повномасштабної війни – на інфографіці.

У петиції Гончаренко заявив, що представники ОПЗЖ ще до початку повномасштабного вторгнення активно пропагували «руський мир», неодноразово відвідували Москву та зустрічалися з представниками російської влади.

«Після наступу росії представники ОПЗЖ або втекли за кордон, або ніяк не виявляли себе у допомозі Україні. Частина депутатів втекли за кордон. Щонайменше 9 народних обранців від ОПЗЖ не відвідали жодного засідання у Верховній раді з початку повномасштабного вторгнення. Тому ми разом із громадськістю просимо президента звернутися до Верховної ради щодо негайного розгляду постанови. Зрадників не має бути в українському парламенті», – йдеться у тексті петиції.

Раніше мандатів уже позбавили Вадима Рабіновича та Іллю Киву.

Нагадаємо, які проросійські партії, окрім ОПЗЖ, заборонили в Україні під час повномасштабної війни, можна дізнатися з інфографіки.

Також «Слово і діло» дослідило, хто із народних депутатів прогуляв усі засідання Ради після 24 лютого.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: