СБУ завершила перевірки єпархій УПЦ МП ще у чотирьох областях: знайшли колишні склади окупантів та агітки Медведчука

Читать на русском
В єпархіях УПЦ МП у Херсонській, Кіровоградській, Дніпропетровській та Рівненській областях СБУ знайшла колишні склади окупантів, прокремлівську літературу та листівки заборонених партій.
Фото: СБУ

Служба безпеки України завершила перевірки об'єктів УПЦ московського патріархату у Херсонській, Кіровоградській, Дніпропетровській та Рівненській областях.

Як повідомила пресслужба, на території церков виявлено бібліотеки з прокремлівською літературою, агітаційні листівки заборонених в Україні політичних партій та російську символіку.

«Вчення» про сатанізм, прапори «Л/ДНР», крадені ікони: знахідки під час обшуків в УПЦ МППід час обшуків у церквах УПУ МП правоохоронці знаходили російські паспорти, нацистську символіку та символіку СРСР, крадені ікони, пропагандистську літературу.

Після обшуків секретареві Кіровоградської єпархії повідомили про підозру за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України (порушення рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної, регіональної приналежності та релігійних переконань).

На території церкви Святого праведного Іоанна Кронштадського у Херсонській області виявлено колишні склади з майном російських окупантів: їх облаштували за сприяння настоятеля церкви протоієрея Анатолія Корнєва, який втік після звільнення Херсона.

Внаслідок обшуків у приміщеннях Свято-Троїцького Межирицького монастиря у Рівненській області СБУ знайшла пропагандистські матеріали громадського об'єднання Віктора Медведчука.

Крім того, на Дніпропетровщині співробітники СБУ запобігли спробі вивезення прокремлівської літератури з місцевої єпархії: було вилучено тираж брошур забороненої «Опозиційної платформи – За життя» та інших антиукраїнських матеріалів.

Нагадаємо, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися, що ще СБУ знаходила під час обшуків на об'єктах УПЦ МП.

Також ми писали, кому зі священиків УПЦ МП закидають злочини проти державності.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: