Єрмак розповів подробиці обміну Медведчука

Читать на русском
Переговори щодо обміну нардепа Віктора Медведчука відбувались на рівні української та російської розвідок, такий крок схвалив президент Володимир Зеленський.

Переговори щодо обміну нардепа Віктора Медведчука відбувались на рівні української та російської розвідок, такий крок схвалив президент Володимир Зеленський.

Про це розповів керівник Офісу президента Андрій Єрмак в інтерв'ю Наталії Мосейчук.

Обмін полоненими: чому в росії так хотіли здобути МедведчукаРосійська влада дуже хотіла роздобути Медведчука, саме тому вони пішли на обмін, коли за кума путіна віддали 200 українських військових

«Він (обмін Медведчука – ред.) вирішувався на рівні розвідок. Єдиний канал спілкування сьогодні – це на рівні розвідки. Добро на його обмін давав Зеленський», – розповів Єрмак.

За його словами, про всю інформацію, яка стосується обміну військовополоненими, президентові доповідають начальник ГУР Кирило Буданов і секретар координаційного штабу з питань полонених Дмитро Усов.

Також керівник ОП зазначив, що, на його думку, Україна не «продешевила» з обміном Медведчука, оскільки спочатку додому хотіли повернути 50 захисників, а у результаті звільнили 215.

Єрмак наголосив, що нардеп розповів усю необхідну інформацію СБУ.

21 вересня з російського полону вдалося звільнити 215 захисників та захисниць України. Зокрема, 108 бійців полку «Азов». Це підтвердив президент Володимир Зеленський. У свою чергу, Україна віддала росії підозрюваного у держзраді кума путіна Віктора Медведчука.

У Washington Post заявляли, що російський президент володимир путін особисто наполіг на тому, щоб полонених з «Азовсталі» обміняли на Віктора Медведчука. Про негативні наслідки його попереджала ФСБ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: