Споживання електрики зросло через морози та роботу бізнесу – «Укренерго»

Читать на русском
В Україні зростає споживання електрики, причини – зниження температури, збільшення споживання промисловістю та бізнесом із початком робочого тижня.
Shutterstock

В Україні станом на ранок 9 січня зросло споживання електрики через зниження температури та збільшення споживання промисловістю та бізнесом.

Про це повідомляє «Укренерго».

Скільки днів Україна може пробути у повному блекауті: Шмигаль озвучив розрахунки найгіршого сценаріюВихід із можливого повного блекауту в Україні займатиме від семи до десяти днів. Це попередній розрахунок.

Щоб забезпечити баланс в енергосистемі до всіх областей доведено ліміти споживання, що діють з 4:00 до 24:00. Їхнє перевищення призведе до застосування аварійних обмежень.

«Залишається складною ситуація з електропостачанням у прифронтових регіонах на сході та півдні через значні пошкодження електромереж під час бойових дій. Крім цього, вночі росіяни обстріляли один з об’єктів генерації на півдні країни. Наразі енергосистема не в змозі покрити споживання у повному обсязі через пошкодження та окупацію ворогом низки електростанцій, які виробляють електроенергію, серед яких і найпотужніша Запорізька АЕС», – розповіли в «Укренерго».

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Шмигаль закликав українців бути готовими до поновлення аварійних відключень світла.

Директор Центру дослідження енергетики розповів, скільки часу буде потрібно на повне відновлення енергосистеми.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: