Енергосистема не зможе повністю покрити споживання за сильних морозів – Укренерго

Читать на русском
Вже найближчим часом очікується значне похолодання, що спричинить стрімке збільшення споживання енергії.

В Україні продовжує зростати споживання електроенергії через поступове зниження температури. У всіх областях знову діють ліміти споживання.

Про це повідомляє «Укренерго».

Новорічні свята пройдуть без аварійних відключень світла, якщо не буде обстрілів – ШмигальЗа умови відсутності обстрілів з боку росії новорічні свята в Україні пройдуть без аварійних відключень електрики.

«Станом на 11:00 6 січня споживання в Україні продовжує зростати через поступове зниження температури. Для забезпечення балансу в енергосистемі до всіх областей України доведені ліміти споживання, які діють з 8:00 до 23:00. Перевищення лімітів призводить до застосування аварійних обмежень. Зокрема, вчора через перевищення лімітів у більшості областей вводились аварійні відключення», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, за ніч електростанції виробляють достатньо електроенергії для покриття споживання. Але найближчим часом зміниться погода.

«Вже найближчим часом очікується значне похолодання, що призведе до стрімкого збільшення споживання, яке наразі енергосистема не в змозі покрити у повному обсязі через пошкодження та окупацію ворогом низки електростанцій, які виробляють електроенергію, зокрема, і найпотужнішої - Запорізької АЕС», – додали в «Укренерго».

Нагадаємо, споживання електрики почало зростати після святкових днів та активізації бізнесу.

У Міненерго повідомляли, скільки ще триватимуть планові відключення світла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: