Шмигаль закликав українців бути готовими до відновлення аварійних відключень світла

Читать на русском
Через похолодання зростатиме споживання електроенергії – потрібно бути готовими до відновлення аварійних відключень світла.
kmu.gov.ua

В Україні з сьогоднішнього дня очікується похолодання, через що зростатиме споживання електроенергії. Українцям слід бути готовими до поновлення аварійних відключень світла.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Скільки днів Україна може пробути у повному блекауті: Шмигаль озвучив розрахунки найгіршого сценаріюВихід із можливого повного блекауту в Україні займатиме від семи до десяти днів. Це попередній розрахунок.

«Тепла погода та святкові дні призвели до зниження споживання, що дозволило нам протягом новорічних свят не застосовувати відключення. Проте вже вчора, 5 січня, споживання зросло, тому у центральному та східному регіонах, а також в Одесі, Львові, Дніпрі було запроваджено графіки планових відключень. З сьогоднішнього дня очікується суттєве похолодання. Відповідно зросте споживання та дефіцит в енергосистемі збільшиться», – сказав прем'єр.

Крім того, підкреслив він, окупанти готуються завдати чергового ракетного удару по цивільній та енергетичній інфраструктурі: «Тому ми всі маємо бути готовими до відновлення аварійних відключень».

Поки енергосистема України працює стабільно, ремонти продовжуються, аварійних відключень зараз майже немає. Шмигаль нагадав, що у підземних газових сховищах України є 11,7 млрд кубів газу, на складах – 1,2 млн тонн вугілля.

«Через 2,5 місяці після початку опалювального сезону можемо сказати, що поки що успішно долаємо виклики зими», – резюмував він.

Нагадаємо, в «Укренерго» також попередили, що в Україні через поступове зниження температури зростає споживання електроенергії.

У Міненерго розповіли, скільки ще триватимуть планові відключення світла.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: