Без нових обстрілів енергосистему України можна стабілізувати до літа – Галущенко

Читать на русском
Якщо не буде нових обстрілів, навіть із урахуванням уже пошкодженої генерації, енергосистему України можна стабілізувати до літа.

Якщо нових масованих обстрілів з боку росії не буде, енергосистему України можна стабілізувати до літа.

Міністр енергетики Герман Галущенко сказав про це в інтерв'ю Forbes.

«Швидкість відновлення пов’язана з обстрілами. Якщо обстрілів не буде, навіть з урахуванням вже пошкодженої генерації, ми стабілізуємо систему до літа. Ми маємо перелік рішень, які дозволять це зробити», – заявив глава Міненерго.

Енергетики спрогнозували, скільки ще триватимуть відключення світлаУкраїнці, ймовірно, житимуть в умовах відключення світла як мінімум до кінця березня 2023 року.

Однією з можливих опцій є імпорт електроенергії, який вже тестували в невеликих обсягах. «Ми зараз опрацьовуємо механізми, які дозволять суттєво збільшити імпорт електроенергії. Зараз це 600 МВт – день, 700 МВт – ніч. Технічно можливість набагато більша – 1,6–2 ГВт», – зазначив Галущенко.

Пройти зиму також можуть допомогти мобільні електростанції потужністю до 50 МВт: за словами міністра, будь-яка генерація, особливо маневрова, буде корисною. «Вони нам допоможуть як заживлювати електростанції, які «сіли на нуль», так і дадуть додаткову потужність системі», – пояснив він.

Нагадаємо, за попереднім підрахунком енергетиків, озвученим Денисом Шмигалем, Україні може знадобитися від 7 до 10 днів на вихід із можливого повного блекауту.

Загалом росіяни вже випустили по енергооб'єктах України понад 1000 ракет та снарядів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: