Україна відбудовуватиме енергосистему з урахуванням військових ризиків – Галущенко

Читать на русском
При відновленні енергетики Україна враховуватиме всі мілітарні ризики для системи. Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко під час телемарафону.

При відновленні енергетики Україна враховуватиме всі мілітарні ризики для системи.

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко під час телемарафону.

Перевірка графіків відключень світла: зафіксовано майже 200 порушень та названо обленерго-порушниківПозапланові перевірки обленерго пройшли у всіх областях країни. На першому етапі виявили вже 193 порушення.

«Безперечно, зараз ключовим пунктом будь-якої реконструкції нашої енергосистеми буде питання мілітарних ризиків для системи. Вже є розробки. Вони вже реалізуються. Ми створимо енергосистему, яка, окрім сучасних технологій та інновацій, матиме потужний захист саме від військових загроз», – зазначив він.

Галущенко зазначив, що до повномасштабної війни Міненерго мало стратегію розвитку енергетики в Україні, і вона визначала рівень потужностей та обсяги, за якими Україна мала вийти до цілей «зеленого» переходу. Усі ці принципи зберігаються, але вони будуть модифіковані з урахуванням нових викликів, які стоять перед енергосистемою України.

За словами прем'єра Дениса Шмигаля, новорічні свята відбудуться без аварійних відключень світла, якщо не буде обстрілів.

Нагадаємо, Герман Галущенко нещодавно заявив, що без нових масованих обстрілів енергосистему України можна стабілізувати до літа.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: