Скільки днів Україна може пробути у повному блекауті: Шмигаль озвучив розрахунки найгіршого сценарію

Читать на русском
Вихід із можливого повного блекауту в Україні займатиме від семи до десяти днів. Це попередній розрахунок.

Якщо Україна після чергових ракетних ударів росії опиниться у повному блекауті, то на вихід із нього піде від 7 до 10 днів. Такий попередній розрахунок енергетиків.

Про це заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна, яке опубліковано 22 грудня.

Пережити блекаут: як підготуватися і що купитиУкраїнцям варто підготуватися на випадок, якщо російська ракетна атака призведе до тривалого відключення електрики. Чим запастися на випадок блекауту – інфографіці.

«За найскладнішого випадку повного блекауту, коли взагалі все розбито, вихід займає від семи до десяти днів. Це, за розрахунками наших енергетиків. Наголошую, це теоретичні розрахунки, бо світ ще не переживав таких речей», – сказав голова Кабміну.

За його словами, уряд готується до всіх можливих сценаріїв розвитку подій.

«Керівникам ОВА, керівникам громад доведено плани реагування на випадок критичних ситуацій. Ці документи мають гриф «Для службового користування», і вони не можуть бути публічно озвучені», – зазначив Шмигаль.

У той же час він уточнив, що великою проблемою у разі блекауту може стати система опалення, збереження якої лежить на місцевій владі.

Прем'єр додав, що вже за два тижні кількість «Пунктів незламності» збільшиться від 15 до 17 тисяч.

Нагадаємо, з жовтня по грудень Україна пережила вже кілька масових атак росії.

Останній обстріл із використанням безпілотників стався 19 грудня, найбільше постраждали енергооб'єкти Києва та Київської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: