Лукашенко вкотре цинічно прокоментував війну в Україні, заявивши, що підтримує «братню» росію

Читать на русском
Лукашенко заявив, що українці самі винні у передумовах та причинах вторгнення російських окупантів.
Українська правда

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що білоруси не забувають про українців, проте у той же час підтримують російських братів. За його словами, він упевнений, що у жорстокій війні винні самі ж українці.

Про це повідомляє офіційний сайт голови білоруської держави.

Зазначається, що на Різдво Лукашенко навідався до Свято-Єлисаветинського жіночого монастиря. Під час виступу диктатор згадав про війну в Україні.

Лукашенко заявив, що українці самі винні у передумовах та причинах вторгнення окупантів. При цьому нашу країну диктатор назвав «братньою», попри те, що саме з території Білорусі спершу війною пішли російські війська, а надалі звідти летіли сотні ракет по мирним мешканцям України.

«Нам буде спокійно, якщо ми не будемо створювати напругу в нашому суспільстві. Не дай боже це станеться, як у нашій братній Україні, інших державах. Спочатку ж створювалася напруга майданами, потім громадянська війна, а потім справжнісінька гаряча бійня. Хто би міг подумати, що ми, слов'яни, будемо колись воювати один проти одного», - заявив він.

Путіну не вдалося вмовити Лукашенка повноцінно вступити у війну проти України – ISWПід час переговорів у Мінську Лукашенко, ймовірно, відмовив путіну піти на подальші інтеграційні поступки та повноцінно брати участь у війні проти України.

При цьому, диктатор згадав, що нещодавно цей же монастир збирав допомогу для російських військових на фронті. Тих, хто засудив таку підтримку путінської армії, Лукашенко назвав «проплаченими». Та найбільше він пишається «допомогою» українцям, які після повномасштабного вторгнення опинилися на території Білорусі.

«Ви робите правильно. Не звертайте уваги на десяток-другий проплачених людей. Ми не тільки допомагаємо нашим російським братам, росіянам, я цього ніколи не приховував. І вчорашній мій візит до російських військових, не приховуючи говорить про те, що ми підтримували і підтримуємо наших братів. Але ми не забуваємо і про українців. Приблизно 10 тисяч, які втекли від війни, торік знайшли постійне місце проживання і притулок у нашій країні», - додав Лукашенко.

Нагадаємо, що Лукашенко підписав закон про позбавлення громадянства білорусів, які живуть за межами своєї країни та за «екстримістську діяльність».

Раніше стало відомо, скільки російських військ зараз на території Білорусі.

Також ми повідомляли, що у Білорусі на автовокзалі чоловіків закликають з'явитися до військкомату.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: