Лукашенко підписав закон про позбавлення громадянства Білорусі за «екстремізм»

Читать на русском
Білорусь є однією з кількох європейських держав, яка не підписала Конвенцію ООН про скорочення безгромадянства.
Українська правда

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко у четвер, 5 січня, підписав закон про позбавлення громадянства білорусів, які живуть за межами своєї країни та за «екстримістську діяльність».

Про це повідомляє офіційний сайт президента Республіки Білорусь, а також повідомляє «Радіо Свобода».

«Підписаний Президентом Закон спрямований на вдосконалення законодавства про громадянство з метою забезпечення національної безпеки», - йдеться у повідомленні.

Згідно з новим законом, який набере чинності влітку 2023 року, громадянства можна буде позбавляти білорусів, які живуть за межами країни та засуджені за екстремізм чи «завдавання тяжкої шкоди» інтересам держави.

У Білорусь з росії прилетів літак для коригування ударів – «Беларускі Гаюн»Росія перекинула у Білорусь свій літак далекого радіолокаційного виявлення А-50У, який використовується для коригування ударів.

Як зазначається, під визначення можуть потрапити лідери опозиції, які перебувають у вигнанні після президентських виборів 2020 року.

Білоруського громадянства, згідно з формулюванням закону, можна буде позбавляти навіть тих осіб, які не мають іншого паспорта. Білорусь – одна з кількох європейських держав, яка не підписала Конвенцію ООН про скорочення безгромадянства.

При цьому, новий закон зобов’язує білоруських громадян повідомляти владі про набуття громадянства чи посвідки на проживання в іншій державі. Під вимогу підпадають і документи, що дають право на отримання посвідки на проживання.

Нагадаємо, що протягом наступних тижнів країна-агресор може перекинути частину своїх солдат із Білорусі на Донбас.

Раніше стало відомо, скільки російських військ зараз на території Білорусі.

Також ми повідомляли, що у Білорусі на автовокзалі чоловіків закликають з'явитися до військкомату.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: