Росія може перекинути частину своїх солдат із Білорусі на Донбас – ДПСУ

Читать на русском
Протягом наступних тижнів країна-агресор може перекинути частину своїх солдат із Білорусі на Донбас.

Протягом наступних тижнів країна-агресор може перекинути частину своїх солдат із Білорусі на Донбас.

Про це повідомив голова ДПСУ Сергій Дейнеко в ефірі телемарафону.

«Ми бачимо, що територія Білорусі зараз використовується для бойового злагодження підрозділів російських окупаційних військ. Звісно, ворога не можна недооцінювати. Звичайно, загроза є (відкритого вторгнення Білорусі – ред.), проте сказати, що вона зараз реальна та критична, я не можу», - заявив Дейнеко.

Загроза нового масштабного наступу росії: що відомоЧи можливий новий масштабний наступ росії у 2023 році, що говорять про його підготовку – на інфографіці.

Згідно з даними ДПСУ, кремль планує частину військ з Білорусі задіяти на Донбасі в найближчі два тижні, а на заміну їм надійде частина військовослужбовців із 3-го армійського корпусу 6-ї мотострілецької дивізії ЗС росії.

Із огляду на ці дані, на думку Дейнеко, навряд чи війська ворога будуть здатні здійснити повторний повномасштабний наступ на територію України з півночі.

«Можна спробувати повторити цей наступ, проте я впевнений, що він не буде успішним. Якщо вони готові на другу поразку, тоді можна розпочати її завтра, наприклад. Але достатніх сил вони для цього не мають», - додав Дейнеко.

Раніше стало відомо, скільки російських військ наразі на території Білорусі.

Білорусь знову продовжила спільні з рф військові навчання. У Білорусь із росії прилетів літак для коригування ударів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: