Лукашенко їде в росію після нещодавнього візиту путіна: деталі

Читать на русском
Олександр Лукашенко збирається відвідати російську федерацію, де зустрінеться з володимиром путіним.
Українська правда

Олександр Лукашенко збирається відвідати російську федерацію, де зустрінеться з володимиром путіним.

Про це повідомляє білоруське державне агентство БЕЛТА.

Відомо, що Лукашенко візьме участь у неформальній зустрічі глав країн СНД.

«Олександр Лукашенко візьме участь у неформальній зустрічі глав держав - учасниць СНД, яка відбудеться 26-27 грудня у Санкт-Петербурзі. Лідери країн підіб'ють підсумки 2022 року, що минає, обговорять плани щодо подальшої взаємодії в найбільш актуальних для Співдружності сферах», – йдеться в повідомленні.

Крім цього, він повинен відвідати Науково-дослідний випробувальний центр підготовки космонавтів імені Ю.А.Гагаріна у підмосковному Зоряному містечку, де проходять відбір кандидати на політ у космос від Білорусі.

Нагадаємо, що президент країни-агресора володимир путін 19 грудня приїхав до Мінська на переговори з Олександром Лукашенком. Візит путіна до Білорусі став першим із 2019 року.

У РНБО заявили, що путін під час переговорів тиснув на Лукашенка, щоб той погодився направити білоруські війська на війну проти України.

На думку ISW, Білорусь уже навряд чи вторгнеться в Україну. А у разі вторгнення білоруська армія не зможе зробити більше, ніж тимчасово відвернути українські війська від інших ділянок фронту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: