На Чернігівщині затримали колаборанта, який працював на спецслужби Білорусі

Читать на русском
На Чернігівщині СБУ затримала колаборната, який співпрацював із білоруськими спецслужбами Про це повідомляє пресслужба відомства у Телеграмі у середу, 4 січня.

На Чернігівщині СБУ затримала колаборната, який співпрацював із білоруськими спецслужбами.

Про це повідомляє пресслужба відомства у Телеграмі у середу, 4 січня.

Скільки колаборантів виявили з початку війни: в СБУ назвали цифруЗ початку повномасштабного вторгнення рф Служба безпеки України викрила понад 700 колаборантів.

За інформацією спецслужби, зрадник організував канал нелегального переправлення за кордон військовозобов'язаних. Чоловіка затримали внаслідок спецоперації наприкінці 2022 року.

«Під час досудового розслідування було викрито нові факти злочинної діяльності затриманого. Насамперед встановлено, що він проводив розвідувально-підривну діяльність у регіоні на користь спецслужб Білорусі», — пише пресслужба.

Для спецслужб чоловік збирав інформацію про дислокацію та переміщення підрозділів наших воїнів територією Чернігівської області. Також особливу увагу колаборант звертав на місця проживання командного складу ЗСУ.

«Отримані відомості намагався передати до рф через одного з ухилянтів, якого він збирався приховано переправити через кордон поза контрольно-пропускними пунктами», — додає СБУ.

Раніше СБУ затримала у столиці колаборанта зі Сватового.

Нагадаємо також, у Херсоні затримали колаборантку із «Партії регіонів». Також ДБР затримало двох колаборантів, які працювали у херсонському СІЗО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: