Окупанти продовжують стягувати до союзної Білорусі війська – моніторинг

Читать на русском

Російські окупанти продовжують зосереджувати війська на території союзної їм Білорусі. Так, тільки за останню добу в Білорусь прибуло чотири ешелони з російськими військовослужбовцями.

Про це повідомляє моніторингова група «Беларускі Гаюн».

Загроза нового масштабного наступу росії: що відомоЧи можливий новий масштабний наступ росії у 2023 році, що говорять про його підготовку – на інфографіці.

Так, згідно з даними групи, о 07:30 6 січня на станцію Полонка в Барановицькому районі Брестської області Білорусі прибув ешелон з 30 платформами з колісною технікою (армійські вантажівки, БТР, бензовози), чотири критих вагони з вантажами та два пасажирських вагони з особовим складом. Цей ешелон прибув з території Воронезької області, де дислокуються 262-а база зберігання і ремонту військової техніки та 1-а окрема танкова бригада.

Також вранці 6 січня на залізничну станцію Слонім (Гродненська область, Білорусь) прибув ешелон з 27 платформами, на яких була закріплена гусенична і колісна техніка. Такий же ешелон прибув вранці в Барановичі - там були помічені БАЗ-6306, бензовози, армійські вантажівки, дві зенітні установки ЗУ-23-2.

Вночі з 5 на 6 січня через Смоленськ у напрямку Білорусі проїхав ще один ешелон з 15 пасажирськими вагонами. Не виключається, що він також рухався в Брестську область, орієнтовна кількість особового складу окупантів у ньому становила близько 800 одиниць.

За даними української розвідки, біля кордону з Україною в Білорусі рф тримає близько 10 тисяч військових. Таким чином, зберігається можливість повторного нападу на Україну з півночі.

Втім, у ДПСУ стверджують, що протягом наступних тижнів країна-агресор може перекинути частину своїх солдатів з Білорусі на Донбас.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: