Генерал пояснив, як ЗСУ захищатимуть Київ у разі нового наступу росіян

Читать на русском
Навколо Києва існує декілька рубежів оборони загальною протяжністю близько тисячі кілометрів.
AP PHOTO

У найближчі місяці ворог може повернутися до ідеї повторного «походу» на Київ, тож українські Сили оборони роблять усе, аби завадити реалізації цих планів.

Про це командувач угруповання Сил та засобів оборони Києва, генерал-лейтенант Олександр Павлюк розповів у інтерв'ю «Суспільному».

Згідно зі словами Павлюка, наразі безпосередньої загрози початку нового російського наступу на Київ немає: українські військові не спостерігають накопичення відповідних сил та засобів збройними силами країни-агресора.

«На території, що є кордоном між Україною і Білоруссю, є певні угрупування. Але, враховуючи наш потенціал, малоймовірно, що вони будуть мати успіх. Все, що зараз робиться – стримуються наші сили на північному кордоні для того, щоб ми не могли перекинути їх на схід. Також йде окупація Білорусі військовими силами, які розміщуються на полігонах, скоріше за все, на довготривалий час. І майбутнього Білорусі, як самостійної країни не буде», – зазначив Павлюк.

Битва за Київ: як українська армія зламала хребет російському наступу на столицюЯк українські військові не пропустили російських окупантів до Києва та зламали плани Кремля – у матеріалі Слово і діло

Водночас він не виключає, що росія може розпочати нові спроби захопити Київ у найближчі місяці.

«Ми розглядаємо можливі варіанти агресії в найближчі місяці. Але для цього потрібно перекинути відповідні сили й засоби, які зараз росією відновлюються на їхніх полігонах. Поки що таких намірів ми не бачимо, але готуємось до них. Найбільш привабливий спосіб закінчення війни для росії – взяття столиці та поставлення свого маріонеткового уряду. Ми робимо все можливе, аби не допустити такий сценарій. Вони мають розуміти, що ми готові зустріти їх і зупинити на кордонах. Головнокомандувачем це питання піднято, щоб було розуміння суспільства, що можливий будь-який розвиток ситуації. Але ЗСУ роблять все, щоб не допустити його», – зазначив командувач Сил оборони Києва.

Як зазначається, українські воїни пильно стежать за усіма кроками агресора - і готуються до відбиття можливого наступу.

Водночас, не виключено, що згодом може виникнути потреба у донаборі у підрозділи Тероборони.

«Усе залежить від подальших дій агресора. Якщо у них буде чергова мобілізація, то і ми будемо вимушені добирати особовий склад. Поки ті заходи, які запланували на створення бригад, мають бути достатні для відповідних дій», – наголосив Павлюк.

Нагадаємо, що загальні бойові втрати армії росії з початку війни орієнтовно склали близько 110 740 осіб.

Раніше у Міноборони розповіли, чи потрібна зараз масова мобілізація в Україні.

Також стало відомо, що росія планує після Різдва мобілізувати ще півмільйона людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: