Росіяни послабили наступ на Бахмут і переключилися на Соледар – WSJ

Читать на русском
Росіяни вимушено послабили наступ на Бахмут та перекинули частину бронетехніки та артилерії на Соледар. Можливо, вони спробують промацати українську оборону та досягти якихось успіхів хоч би там.
The Wall Street Journal

Російські війська вимушено призупинили наступ на Бахмут у Донецькій області та перекидають бронетехніку та артилерію у бік Соледара, що розташований за 15 кілометрів.

Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на українських командирів та британську розвідку.

За словами джерел, росія вже не завдає ударів по Бахмуту з тією ж жорстокістю, що й минулого місяця. Натомість окупанти перекинули частину техніки та вогневої сили на Соледар.

Наступ російських окупантів під Бахмутом виснажився – ISWПід Бахмутом сповільнився наступ російських загарбників. Їм важко буде утримувати високий темп своїх операцій.

Бахмут і Соледар є частиною одного фронту, бої точилися навколо обох міст. І ослаблення наступу в одному районі не означає, що росіяни повністю відмовилися від взяття Бахмута – скоріше опір України змусив їх переглянути свої плани.

За словами представників українського командування, росіяни, можливо, вирішили «промацати» українську оборону навколо Соледара та по можливості здобути перемогу хоча б там.

Бахмут має невелике стратегічне значення, пише видання, але набув великого значення для найманців «Вагнера» та для генерала Сергія Суровікіна. Взяття міста мало б велике психологічне значення для росії після низки невдач на полі бою.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний напередодні заявив, що на Донецькому напрямі найбільш складною ситуація залишається на ділянці Соледар – Бахмут – Майорськ.

У британській розвідці вважають, що росіяни навряд чи досягнуть успіху під Бахмутом у найближчі тижні.

Засновник ПВК «Вагнер» також визнав, що росіяни досягли свого максимуму у спробах захопити місто.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: