Війська рф наступають на трьох напрямках та мінують лівий берег Дніпра – Генштаб

Читать на русском
Ворожі війська продовжують вести наступ на Лиманському, Бахмутському та Авдіївському напрямах, вони також мінують місцевості вздовж лівого берега Дніпра.

Ворожі війська продовжують вести наступ на Лиманському, Бахмутському та Авдіївському напрямах, вони також мінують місцевості вздовж лівого берега Дніпра.

Про це йдеться в вечірньому зведенні Генштабу 4 січня.

Протягом доби окупанти завдали:

  • 3 ракетних удари по цивільних об'єктах Костянтинівки Донецької області;
  • 9 авіаційних ударів;
  • 14 ударів із РСЗВ.

«Противник зосереджує зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському та Авдіївському та намагається покращити тактичне становище на Куп'янському напрямках. На Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському – веде оборону. Проводить інженерне обладнання позицій та мінування місцевості вздовж лівого берега річки Дніпро», - пише Генштаб.

Ситуація на основних напрямках фронту:

  • на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах обстановка стабільна, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

  • на Сіверському та Слобожанському напрямках танкових, мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Карповичі, Леонівка та Гремич Чернігівської області; Нововасильівка - Сумська та Красна, Стариця, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Устинівка, Фіголівка та Дворічна в Харківській області;

  • на Куп'янському та Лиманському напрямках обстріли з танків і всього спектра артилерії зазнали райони 15 населених пунктів. Серед них – Масютівка, Західне, Куп'янськ, Котлярівка, Берестове Харківської області та Іванівка, Майданчик, Невське, Червонопопівка та Діброва у Луганській області;

  • на Бахмутському та Авдіївському напрямках обстріляно райони більш ніж 30 населених пунктів. Зокрема це – Спірне, Берестове, Веселе, Бахмут, Годин Яр, Бердичі, Авдіївка, Невельське, Красногорівка та Мар'їнка Донецької області.

  • на Новопавлівському напрямку під вогневу поразку окупантів потрапили Золота Нива, Вугледар, Микільські Дачі та Пречистівка у Донецькій області;

  • на Запорізькому та Херсонському напрямках ворог здійснив обстріл позицій наших військ з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах понад 40 населених пунктів. Не припиняє тероризувати мирне населення міст та селищ уздовж правого берега річки Дніпро. Від артилерійського обстрілу російських окупантів постраждала громадянська інфраструктура Дорожнянки, Залізничного, Білогір'я, Лук'янівського та Кам'янського Запорізької області та Гаврилівки, Дудчан, Іванівки, Антонівки та Дніпровського на Херсонщині.

Росіяни послабили наступ на Бахмут і переключилися на Соледар – WSJРосіяни вимушено послабили наступ на Бахмут та перекинули частину бронетехніки та артилерії на Соледар. Можливо, вони спробують промацати українську оборону та досягти якихось успіхів хоч би там.

«У місті Луганськ, у неврологічному відділенні Луганської обласної клінічної лікарні, окупанти лікують понад 100 найманців приватної військової компанії «Вагнер», – пише Генштаб.

Протягом доби українська авіація завдала 17 ударів по районах зосередження ворога. Також 4 удари було здійснено за позиціями зенітно-ракетних комплексів ворога.

«Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони за цю добу здійснили вогневу поразку пункту управління, 2 районів зосередження живої сили та військової техніки та складу боєприпасів ворога», - додає пресслужба.

Нагадаємо, вдень 4 січня війська рф вкотре обстріляли з артилерії Бахмут на Донеччині. Дві жінки загинули.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: