Війська рф намагаються наступати на Донбасі та обороняються на трьох напрямках – Генштаб

Читать на русском
Війська росії ведуть наступальні дії на Донбасі, а також обороняються на Херсонському, Запорізькому та Новопавлівському напрямках.

Війська росії ведуть наступальні дії на Донбасі, а також обороняються на Херсонському, Запорізькому та Новопавлівському напрямках.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу ЗСУ 5 січня.

Росія оголосила «режим припинення вогню» на РіздвоПрезидент росії володимир путін доручив міністру оборони Сергію Шойгу ввести з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня «режим припинення вогню по всій лінії зіткнення».

Протягом доби окупанти завдали вісім авіаційних ударів та здійснили понад 10 обстрілів із РСЗВ. При цьому загроза ворожих авіаційних та ракетних ударів по об'єктах критичної інфраструктури зберігається на всій території України.

Основні зусилля загарбники зосереджують на спробах повного захоплення Донеччини. Вони ведуть наступальні дії на Бахмутському та Лиманському напрямах.

Росіяни також безуспішно намагаються покращити тактичне становище на Куп'янському та Авдіївському напрямах. На Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському - обороняються.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках істотних змін немає. Ознак формування наступальних угруповань ворога не фіксується. При цьому противник обстрілює позиції українських військ та цивільних об'єктів вздовж усієї лінії зіткнення.

На Слобожанському напрямку під ворожий вогонь потрапили райони Стариці, Огіркового, Вовчанська, Устинівки та Фіголовки Харківської області.

На Куп'янському напрямку зазнали вогневого впливу Дворічна, Ольшана, Куп'янськ, Кислівка, Котлярівка, Крохмальне та Берестове в Харківській області та Новоселівське та Стельмахівка в Луганській області.

На Лиманському напрямку обстріли фіксувалися у Макіївці, Майданчику, Кузьміному та Діброві Луганської області.

На Бахмутському напрямку ворог обстріляв Спірне, Берестове, Білогорівку, Веселе, Соледар, Червону Гору, Бахмут, Білу Гору, Курдюмівку, Діліївку, Північне, Майорськ та Нью-Йорк у Донецькій області.

На Авдіївському напрямку під вогонь противника потрапили Авдіївка, Невельське, Мар'їнка та Новомихайлівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку росіяни обстріляли Микільське, Вугледар та Пречистівку на Донеччині.

На Запорізькому напрямку під вогонь артилерії потрапили райони населених пунктів Зелене Поле та Новопіль Донецької області; Гуляйполе, Залізничне, Чарівне, Щербаки та Степове у Запорізькій області та Нікополь Дніпропетровської області.

На Херсонському напрямку окупанти продовжують терор проти мирного населення. Від артилерійських атак постраждала громадянська інфраструктура та мирні громадяни у Чорнобаївці та Херсоні.

Генштаб також повідомляє, що українська авіація протягом 5 січня завдала 15 ударів по районах зосередження ворога, а також 3 удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

У той же час, бійці ЗСУ збили ворожий літак Су-25 і вертоліт Мі-8. Підрозділи ракетних військ і артилерії сил оборони завдали вогняної поразки району зосередження живої сили та військової техніки росіян.

Раніше командувач оборони Києва розповів про підготовку до нового можливого вторгнення з Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: