Росія планує після Різдва мобілізувати ще півмільйона людей – ГУР МО

Читать на русском
Свіжомобілізовані росіяни братимуть участь у наступах, які російське керівництво планує влітку та навесні 2023 року на сході та півдні України
Ілюстративне фотоAP Photo

Російські терористи хочуть мобілізувати у свої війська ще 500 тисяч одиниць особового складу протягом січня-лютого 2023 року - на додаток до тих 300 тисяч, які були мобілізовані в армію у вересні-жовтні 2022 року. Нова хвиля мобілізації у рф розпочнеться 15 січня, після новорічних свят.

Про це повідомляє видання The Guardian з посиланням на слова заступника начальника Головного управління військової розвідки Міністерства оборони України Вадима Скібіцького.

Скібіцький зазначив, що свіжомобілізовані росіяни братимуть участь у наступах, які російське керівництво планує влітку та навесні 2023 року на сході та півдні України. Саме тому у рф планується мобілізувати півмільйона солдатів.

Загроза нового масштабного наступу росії: що відомоЧи можливий новий масштабний наступ росії у 2023 році, що говорять про його підготовку – на інфографіці.

«Ми розраховуємо, що вони будуть вести наступальні дії в Донецькій і Харківській областях, а також, можливо, в Запорізькій, а оборонятися - в Херсоні та Криму. Це та кількість людей, яка їм буде потрібна для виконання такого завдання» - зазначив заступник голови ГУР МО.

Скібіцький припустив, що росії знадобиться близько двох місяців, щоб зібрати в купу все, що вони відмобілізували. Далі будь-який успіх рф на полі бою буде залежати тільки від того, наскільки окупанти будуть добре оснащені та підготовлені. Чимало також залежатиме від своєчасної Західної військової допомоги Україні - щоб оснащувати нові Українські резервні підрозділи.

Якщо протягом цього етапу довжиною в 6-7 місяців рф програє, то росію та путінський режим чекає повний крах, оскільки це буде остаточна поразка російських військ в Україні.

31 грудня міністр оборони України Олексій Резніков попередив громадян росії про нові плани російського керівництва. Зокрема, на початку року там має оголосити воєнний стан.

Разом з тим в російській держдумі брешуть, що в росії нібито немає передумов до проведення другої хвилі мобілізації як мінімум в найближчі шість місяців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: