У Зеленського попередили про плани рф розпочати новий наступ

Читать на русском
Окупанти концентрують сили, щоб спробувати здійснити нові наступи. У цих умовах важлива безперебійна допомога озброєнням і спорядженням для ЗСУ
Фото із зустрічіpresident.gov.ua

Російські терористи не відмовилися від своїх агресивних планів щодо України. Росіяни намагаються концентрувати угруповання, необхідне для наступальних дій.

Про це заявив керівник офісу президента України Андрій Єрмак на брифінгу 6 січня, який проводився для сенаторів США, повідомляє сайт ОПУ.

Єрмак зазначив, що уряд розуміє ступінь загрози та займається пошуком шляхів протидії. Щотижня проводяться наради з українськими військовими, а також з іноземними партнерами.

Війна в Україні: експерти назвали шість факторів, які вплинуть на подальший перебіг подійШість чинників, що вплинуть на перебіг війни в Україні на початку 2023 року – погода, битва за Бахмут, наступ ЗСУ, російська оборона, наступ росіян, події за межами України.

Окупанти концентрують сили, щоб спробувати здійснити нові наступи. У цих умовах на перший план виходить безперебійне постачання Збройних сил України зброєю і боєприпасами, а також обмін даними.

«Для нас надзвичайно важливо, щоб ви як наші друзі та партнери не тільки знали, що відбувається на полі бою, на лінії фронту. Важливо, щоб ви отримували оновлену інформацію про наші потреби та наші плани, подальші операції. І ми будемо продовжувати цю роботу» - зазначив він.

Нагадаємо, що керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов очікує «найспекотніші» бойові дії у березні 2023 року.

При цьому в Міністерстві оборони кажуть, що країна-агресор не може вести бойові дії з інтенсивністю, яка була на початку повномасштабного вторгнення, але у них достатній мобілізаційний ресурс.

За даними розвідки, у рф хочуть мобілізувати у свої війська ще 500 тисяч одиниць особового складу протягом січня-лютого 2023 року - на додаток до тих 300 тисяч, які були мобілізовані в армію у вересні-жовтні 2022 року. Нова хвиля мобілізації у рф розпочнеться 15 січня, після новорічних свят.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: