Після розмови Шольца і Байдена Німеччина погодилася надати Україні Marder та ЗРК Patriot

Читать на русском
Про це стало відомо після сьогоднішніх телефонних переговорів президента США Джо Байдена і канцлера ФРН Олафа Шольца.
Голос Америки

Німеччина вирішила передати Україні БМП Marder і батарею Patriot. Про це стало відомо після сьогоднішніх телефонних переговорів президента США Джо Байдена і канцлера ФРН Олафа Шольца.

Про це повідомляється на сайті голови німецького уряду.

Зазначається, що під час розмови лідери обмінялися думками щодо агресивної війни рф проти України та оголосили про те, що нададуть Україні броньовану техніку. Президент Байден і канцлер Шольц висловили спільну рішучість надавати Україні необхідну фінансову, гуманітарну, військову та дипломатичну підтримку стільки, скільки це буде потрібно.

«Для цього США мають намір надати Україні БМП типу Bradley, а Німеччина – БМП типу Marder», - йдеться у повідомленні.

ЗРК Patriot: ефективність системи ППО і чи допоможе вона УкраїніПро те, що таке MIM-104 Patriot, як цей зенітний комплекс може допомогти Україні і які шанси ЗСУ його отримати – в матеріалі Слово і діло

Відомо, що обидві країни планують навчати українські Збройні сили на відповідних системах.

Водночас, як повідомляється, в умовах ракетних і безпілотних атак по критично важливій інфраструктурі України президент Байден і канцлер Шольц підтвердили свій намір продовжувати надавати підтримку для реагування на нагальні потреби України в можливостях протиповітряної оборони. Наприкінці грудня США оголосили, що передадуть Україні батарею зенітно-ракетних комплексів Patriot.

«Німеччина приєднується до Сполучених Штатів у наданні ще однієї батареї зенітних ракет Patriot», - повідомили з уряду ФРН.

При цьому, лідери підтвердили свою підтримку незалежності, територіальної цілісності та суверенітету України. Вони підтвердили непохитну солідарність з Україною та українським народом у боротьбі з агресором - російською федерацією.

Нагадаємо, що 22 грудня президент США Джо Байден оголосив про пакет військової допомоги для України на 2 млрд доларів. Туди увійшли комплекси Patriot.

Командувач Повітряних сил ЗСУ затвердив список військових, які навчатимуться роботі з ППО Patriot в одній з країн НАТО.

Раніше ми повідомляли, що адміністрація президента США Джо Байдена виключає відправку в Україну великих бойових танків Abrams – з технічних причин.

Також у МЗС Німеччини прокоментували «перемир'я» путіна.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: