Україна продовжує переговори з Німеччиною щодо ЗРК Patriot, танків Leopard та БМП Marder – Кулеба

Читать на русском
Україна розраховує на Німеччину щодо передачі систем Patriot, танків Leopard-2 і бойових машин піхоти Marder.
фото УНІАН

Україна розраховує на Німеччину у питанні передачі систем Patriot, танків Leopard-2 та бойових машин піхоти Marder, оскільки не може бути жодних табу у питаннях допомоги зброєю для захисту всієї Європи від агресії росії.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на брифінгу у вівторок, 6 грудня.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

«Вдячний Німеччині за рішення посилити нашу ППО і передати додатково 7 зенітних установок Gepard. Водночас українські дипломати продовжують докладати зусиль у переговорах із німецькою стороною щодо передачі Україні танків Leopard-2 та системи ППО Patriot», – сказав Кулеба.

Він зазначив, що німецька сторона вже продемонструвала лідерство у поставках систем ППО Iris-T та іншого важливого озброєння.

«Ми розраховуємо на лідерство також і у передачі Patriot, танків Leopard-2 та БМП Marder. Не може бути жодних табу у питаннях допомоги Україні зброєю для захисту всієї Європи від збройної агресії росії», – наголосив міністр.

Також він вкотре закликав усіх партнерів посилити військову підтримку України та передати системи ППО у достатній кількості.

Нагадаємо, на початку грудня повідомлялося, що Україна розпочала переговори з Німеччиною про передачу Києву ЗРК Patriot.

Україна вже одержала від Іспанії перші ЗРК Hawk.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: