Навчання українських військових на ЗРК Patriot проходить максимально оперативно – ЗСУ

Читать на русском
Навчання українських військових використанню ЗРК Patriot, які передасть США, відбувається у максимально стислий термін.

Навчання українських фахівців для використання зенітно-ракетних комплексів Patriot відбувається у максимально стислий термін.

Про це повідомив спікер Командування Повітряних сил Збройних сил України полковник Юрій Ігнат в ефірі телемарафону у четвер, 5 січня.

ЗРК Patriot: ефективність системи ППО і чи допоможе вона УкраїніПро те, що таке MIM-104 Patriot, як цей зенітний комплекс може допомогти Україні і які шанси ЗСУ його отримати – в матеріалі Слово і діло

«Я можу лише сказати, що навчання наших фахівців зенітно-ракетних військ проходить у максимально стислий термін, як це було з навчанням для ЗРК NASAMS та IRIS-T. Якщо технічно вже можна буде системи привезти до України та поставити на бойове чергування, ввести до складу ЗС, то фахівці вже будуть підготовлені. Це показує практика NASAMS та IRIS-T, кілька тижнів знадобилося для підготовки фахівців», – сказав він.

Ігнат припустив, що на навчання фахівців для Patriot треба «трохи більше часу».

Спочатку йшлося про кілька місяців, приблизно такі терміни й очікуються. За його словами, навчання може пройти й швидше через велику мотивацію українських сил.

Нагадаємо, 22 грудня президент США Джо Байден оголосив про пакет військової допомоги для України на 2 млрд. доларів. Туди зайшли комплекси Patriot.

Командувач Повітряних сил ЗСУ затвердив список військових, які навчатимуться роботі з ППО Patriot в одній з країн НАТО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: