У Білому домі офіційно заявили, що США відправлять Україні систему Patriot

Читать на русском
США таки передадуть Україні ракетну батарею Patriot. Вона увійде в новий пакет військової допомоги на майже 2 млрд доларів.
Axel Heimken/dpa/picture alliance

США таки передадуть Україні ракетну батарею Patriot. Вона увійде в новий пакет військової допомоги на майже 2 млрд доларів.

Про це йдеться на сайті Білого дому.

Про новий пакет допомоги має оголосити президент США Джо Байден сьогодні, 21 грудня, під час зустрічі з Володимиром Зеленським.

Після передачі ракетної батареї, українські військові навчатимуться керувати нею.

ЗРК Patriot: ефективність системи ППО і чи допоможе вона УкраїніПро те, що таке MIM-104 Patriot, як цей зенітний комплекс може допомогти Україні і які шанси ЗСУ його отримати – в матеріалі Слово і діло

«Ми навчатимемо українських військових керувати ракетною батареєю Patriot у третій країні. Це займе деякий час, але українські військові повернуть цю підготовку до своєї країни, щоб керувати цією батареєю», – йдеться у заяві Білого дому.

Там також назвали візит Зеленського сигналом російському президенту володимиру путіну, що Вашингтон підтримуватиме Київ стільки, скільки потрібно.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський вирушив в США задля зміцнення стійкості й обороноздатності України.

Також повідомляли, що новий масштабний пакет допомоги від США на 1,8 мільярда доларів включатиме техніку, що дозволить зміцнити протиповітряну оборону України. Він вперше включатиме системи ППО Patriot.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: