Кремль пригрозив США через можливу передачу систем Patriot для ЗСУ: у Пентагоні відреагували

Читать на русском
Кремль пригрозив США через можливу передачу систем Patriot в Україну. Однак у Пентагоні заявили, що росія не має права диктувати свої правила.
Ілюстративне фотоФото – dpa

Посольство росії у Вашингтоні пригрозило Сполученим Штатам через можливу майбутню передачу систем Patriot в Україну. У Пентагоні заявили, що рф не має права диктувати свої правила.

Про це заявив спікер Пентагону Пет Райдер під час брифінгу.

У російському посольстві заявили, що постачання таких систем нібито є провокаційним кроком та «призведе до непередбачуваних наслідків». За словами Райдера, такі слова росіян є «іронічними та показовими».

ЗРК Patriot: ефективність системи ППО і чи допоможе вона УкраїніПро те, що таке MIM-104 Patriot, як цей зенітний комплекс може допомогти Україні і які шанси ЗСУ його отримати – в матеріалі Слово і діло

«Ми не дозволимо росії диктувати, яку військову допомогу передавати», – зауважив він.

Він додав, що рф могли б вивести свої війська та закінчити війну проти України. Також Райдер не зміг прокоментувати інформацію про постачання Patriot Україні, яка тиражується в ЗМІ.

Нагадаємо, журналісти CNN повідомляли про те, що влада США завершує підготовку планів про постачання Україні систем ППО Patriot – про передачу озброєння може оголосити вже цього тижня.

За словами міністра оборони Олексія Резнікова, системи ППО Patriot є дуже важливими для України, вони можуть з'явитися на озброєнні нашої армії на наступному етапі війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: