США завершують підготовку планів щодо постачання систем ППО Patriot в Україну – CNN

Читать на русском
Влада США завершує підготовку планів щодо постачання Україні систем ППО Patriot - про передачу озброєння можуть оголосити вже цього тижня.

Влада США завершує підготовку планів щодо постачання Україні систем ППО Patriot - про передачу озброєння можуть оголосити вже цього тижня.

Про це повідомляє видання СNN.

ЗРК Patriot: ефективність системи ППО і чи допоможе вона УкраїніПро те, що таке MIM-104 Patriot, як цей зенітний комплекс може допомогти Україні і які шанси ЗСУ його отримати – в матеріалі Слово і діло

За інформацією ЗМІ, кілька американських чиновників підтверджують, що плани щодо постачання перебуває на фінальній стадії.

СNN зазначає, що плани ще мають бути затверджені міністром оборони Ллойдом Остіном, перш ніж їх буде відправлено на підпис президенту США Джо Байдену.

«Три чиновники повідомили, що схвалення очікується», - наголошує видання.

Наразі поки що не зрозуміло, скільки саме установок США планують передати Україні, але стандартна батарея Patriot включає радарну установку, яка виявляє і відстежує цілі, комп'ютери, енергогенеруюче обладнання, станцію управління бойовими діями й до восьми пускових установок, кожна із яких містить чотири готові до стрільби ракети.

У CNN додають, що як тільки плани щодо постачання будуть затверджені, очікується початок постачання систем ППО «найближчими днями», а військовослужбовці ЗСУ пройдуть навчання щодо їхнього використання на базі армії США у Графенвері, Німеччина.

Нагадаємо, за словами міністра оборони Олексія Резнікова, системи ППО Patriot є вкрай важливими для України, вони можуть з'явитися на озброєнні нашої армії на наступному етапі війни.

Зазначимо, США допоможуть зміцнити ППО України після відмови у системах Patriot.

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак сьогодні заявив, що зброї в ЗСУ буде більше, а на російських окупантів чекає пекельна зима.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: