Путін може полювати іранськими ракетами на системи Patriot – ЗМІ

Читать на русском
Володимир путін може використати іранську зброю, щоб намагатися знищити системи Patriot, які США надали Україні.
Ілюстративне фотоФото – AP

Російський диктатор володимир путін може використати надану Іраном зброю, щоб знищити системи Patriot.

Про це повідомляє Forbes.

«Путін може використати надану Іраном зброю та іранську тактику в будь-якій спробі знищити український (наданий Україні Заходом) Patriot. Зокрема, він може спробувати відтворити перевірену в бойових діях стратегію, використану хуситами проти очолюваної Саудівською Аравією коаліції під час війни в Ємені», – йдеться у матеріалі.

Затверджено список українських військових, які навчатимуться на ППО PatriotКомандувач Повітряних сил ЗСУ затвердив список військових, які навчатимуться роботі з ППО Patriot в одній з країн НАТО.

Російський лідер заявив, що його країна нібито знищить систему Patriot. Такий удар для рф та Ірану може мати важливе стратегічне і політичне значення.

Зокрема, Тегеран вітав би таку атаку, адже це означало б, що його технологія здатна знищувати одну з найбільш передових систем протиповітряної оборони, яку розробили у США. У виданні наголосили, що якщо Patriot розмістять у Києві, росія може запустити безпрецедентну кількість безпілотників, щоб атакувати радар системи й гарантувати знищення цієї батареї.

«У будь-якому випадку Вашингтон ніколи не припускав, що постачання Patriot стане так званим переломом у цій війні. Передача цієї системи є більш символічною для демонстрації рішучості Америки підтримувати Україну стільки, скільки потрібно», – додали у виданні.

Нагадаємо, Джо Байден оголосив про надання нового пакету військової допомоги для України на 2 мільярди доларів. Туди увійдуть комплекси Patriot.

Для навчання українських військових користуватися зенітними ракетними комплексами Patriot знадобиться кілька місяців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: