У першу ніч року українські військові збили 45 «Шахедів» – звернення Зеленського

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 1 січня, 312-го дня війни проти російських окупантів.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський випустив нове звернення за підсумками 1 січня, 312-го дня війни проти російських окупантів. Як зазначив український лідер, наше з вами відчуття єдності, справжності так контрастує зі страхом, який запанував у росії.

Основне зі звернення президента України:

  • Новий рік, новий день, нові підсумки. 45 «Шахедів» збито в першу ніч року. Дякую нашим Повітряним силам – льотчикам і зенітникам: 33 «Шахеди» на їхньому рахунку. Дякую протиповітряній обороні наших Сухопутних військ – за ще 12 збитих іранських дронів.

  • Російські терористи як були жалюгідними, такими й зайшли в цей рік. Наші ж захисники як були молодці, так і 1 січня себе показали дуже добре. Знаєте, цими днями було видно максимально, як далеко ми відійшли, відійшли ментально, просто по-людськи від того, в чому «вариться» росія.

  • Наше з вами відчуття єдності, справжності, самого життя – це все так контрастує зі страхом, який запанував у росії. Вони бояться. Це відчувається. І правильно бояться. Бо вони програють. Дрони, ракети, все інше їм не допоможуть. Бо ми – разом. А вони – хіба що разом зі страхом. І жодного року вони в України не заберуть, не заберуть нашої незалежності. Ми нічого їм не віддамо.

  • Я дякую всім, хто цієї ночі, і щодня, і щоночі бʼє ворога на фронті! На кожен російський удар по Херсону, Нікополю, по Харківщині, по всіх наших містах і громадах ми окупантам відповідаємо. Дуже відчутно для них. Я дякую всім нашим енергетикам, комунальникам за стабільне енергопостачання і мінімум відключень – з урахуванням усіх наявних обставин. Всюди, де лінії передачі та інші енергообʼєкти пошкоджені обстрілами, відновлення триває цілодобово. Сьогодні – також. І дуже важливо, як усі українці цієї новорічної ночі підживили внутрішню енергію.

Нагадаємо, що Зеленський відреагував на ворожу атаку перед Новим роком.

Раніше Зеленський подякував Шольцю за збільшення підтримки України.

Також «Слово і діло» традиційно зібрало обіцянки Зеленського протягом десятого місяця повномасштабного вторгнення.

Напередодні у Зеленського підрахували, скільки телефонних розмов із іноземними лідерами президент провів із 24 лютого.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: