Зеленський подякував Шольцю за збільшення підтримки України

Читать на русском
Володимир Зеленський подякував німецькому канцлеру Олафу Шольцю за значно збільшену підтримку України в 2022 році в боротьбі з рф.
president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський подякував німецькому канцлеру Олафу Шольцю за підтримку України, що значно зросла, у 2022 році у боротьбі з російським агресором.

Про це він написав у Twitter.

Танки Leopard 2: що відомо про бойові машини, які ЗСУ нарешті можуть отримати від НімеччиниВсе, що відомо про основний бойовий танк Leopard 2 і про можливість його постачань для ЗСУ – в матеріалі Слово і діло

«Зброя, притулок для понад мільйона українців, україноцентричне головування у G7, фінансова та технічна допомога, статус кандидата на вступ до ЄС. Дякую вам за «цайтенвенде», пане канцлере. 2023 року ми маємо завершити її нашою спільною перемогою», – написав Зеленський.

Зазначимо, німецька політика «цайтенвенде» у перекладі означає «переломний момент» чи «зміна епохи» – це політика, у рамках якої підтримка України значно збільшилася.

Нагадаємо, 1 грудня Німеччина надала новий пакет допомоги для ЗСУ. Німеччина також передасть в Україну додаткові САУ та РСЗВ.

При цьому в МЗС у середині грудня повідомляли, що Німеччина не ухвалила рішення про передачу танків Leopard 2 для ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: