Кожна російська ракета закріплює, що все це має завершитися трибуналом – Зеленський

Читать на русском
Володимир Зеленський прокоментував чергову масовану атаку росіян 29 грудня. За його словами, у агресора стає дедалі менше ракет, а статус терориста матиме наслідки для росії.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський прокоментував чергову масовану ракетну атаку з боку російських загарбників. Він подякував бійцям Повітряних сил, українській ППО за збиті 54 ракети та 11 ударних дронів.

Про це глава держави повідомив у вечірньому відеозверненні.

«На жаль, маємо й кілька влучань. Наші енергетики, ремонтні бригади протягом дня роблять усе, щоб українці якнайменше відчули наслідки удару терористів. І я дякую всім, хто працює заради відновлення постачання енергії», – зазначив він.

Ракетні обстріли: порівняння шести останніх масованих атак росіїПорівняння шести останніх масованих атак hосії – на інфографіці. Зазначимо, з кінця листопада росія стала випускати менше ракет за один раз.

Наразі відключення електроенергії фіксуються у більшості регіонів. Найскладніше ситуація на Київщині та у столиці, на Львівщині, в Одесі та області, у Херсоні й області, на Вінниччині і Закарпатті.

За словами президента, з кожним ударом росіяни заганяють себе у глухий кут, адже ракет у них стає дедалі менше. Крім того, статус терориста довго матиме наслідки для росії та її громадян, а все закінчиться трибуналом.

Також Зеленський додав, що на передовій найгостріша ситуація у Бахмуті, Соледарі та по всій лінії на Донеччині.

«Залишилося два дні цього року. Можливо, ворог іще раз спробує зробити так, щоб Новий рік ми зустрічали в темряві. Можливо, окупанти планують черговими ударами по наших містах змусити нас страждати. Але хоч би що планували вони, ми знаємо про себе одне: ми вистоїмо. Обовʼязково. Виженемо їх. Без сумнівів. І вони нестимуть покарання за цю страшну війну», – підсумував глава держави.

Нагадаємо, росія влаштувала чергову ракетну атаку по Україні. В ОПУ повідомили, що всього вранці росіяни запустили по Україні понад 120 ракет.

Внаслідок ракетного удару по Києву вранці 29 грудня пошкоджено два приватні будинки в Дарницькому районі та промислове підприємство у Голосіївському районі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: