ЗМІ з'ясували деталі нового пакету допомоги від США для України

Читать на русском
США виділять Україні військову допомогу на суму 1,8 мільярда доларів у рамках великого пакета, який вперше включатиме системи ППО Patriot.
фото: mind.ua

Новий масштабний пакет допомоги від США на 1,8 мільярда доларів включатиме техніку, що дозволить зміцнити протиповітряну оборону України. Він вперше включатиме системи ППО Patriot.

Про це повідомляє видання Associated Press, із посиланням на заяви американських чиновників.

Чиновники США описали деталі допомоги на умовах анонімності, оскільки вона ще не була оголошена.

Зазначається, що таке рішення є сигналом про розширення Сполученими Штатами видів сучасної зброї, яку надсилають Києву.

ЗРК Patriot: ефективність системи ППО і чи допоможе вона УкраїніПро те, що таке MIM-104 Patriot, як цей зенітний комплекс може допомогти Україні і які шанси ЗСУ його отримати – в матеріалі Слово і діло

Відомо, що про відповідний пакет буде оголошено вже у середу, 21 грудня. Він включатиме близько 1 мільярда доларів зброї зі запасів Пентагону і ще 800 мільйонів доларів через ініціативу сприяння безпеці України, що фінансує зброю, боєприпаси, навчання та іншу допомогу.

«Зеленський та інші українські чиновники тиснули на західних лідерів, щоб вони надали більш досконалу зброю, включно з Patriot, щоб допомогти своїй країні у війні з росією», - підсумували ЗМІ.

Нагадаємо, що журналісти CNN повідомляли про те, що влада США завершує підготовку планів про постачання Україні систем ППО Patriot – про передачу озброєння може оголосити вже цього тижня.

За словами міністра оборони Олексія Резнікова, системи ППО Patriot є дуже важливими для України, вони можуть з'явитися на озброєнні нашої армії на наступному етапі війни.

Також Кремль пригрозив США через можливу передачу систем Patriot для ЗСУ. У Пентагоні відреагували.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: