Передача Києву ЗРК Patriot: Україна почала переговори з Німеччиною

Читать на русском
Київ повністю підтримує польську ідею про розміщення Patriot на заході країни. Мови про перекидання їх на схід або в центр не йде
Ілюстративне фотоUS Army Force

Україна вже розпочала переговори безпосередньо з Німеччиною щодо розміщення там систем протиповітряної оборони Patriot. Розміщення цих систем у західних регіонах дозволить надійно прикрити не лише Україну, а й кордони держав-членів НАТО.

Про це розповів міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в коментарі польському Polsat News.

За словами Кулеби, Київ повністю підтримує польську ідею про розміщення Patriot на заході країни. Мови про перекидання їх на схід або в центр не йде - комплекси будуть прикривати західні регіони України, а також кордони Польщі та інших прилеглих країн.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

«Ми почали переговори з Німеччиною з цього питання. Ми підіймали ці питання перед США, оскільки вони володіють технологією Patriot. Я також використовую міністерські зустрічі НАТО та ОБСЄ, щоб поговорити з усіма, хто може допомогти нам прийняти позитивне рішення щодо поставок Patriot в Україну» - пояснив він.

Також Кулеба додав, що побоювання окремих німецьких політиків нема заради чого брати до уваги. Німеччина вже і так передавала Україні наступальну зброю, призначену для знищення російських терористів, в той час, як ЗРК Patriot - оборонне озброєння, яке дозволить захистити мирних громадян від російських терористичних атак.

Нагадаємо, після інциденту з падінням ракети біля польсько-українського кордону Німеччина запропонувала Варшаві систему протиракетної оборони Patriot. У відповідь Міноборони Польщі попросило Німеччину передати ці системи Україні.

У Німеччині дали зрозуміти, що не підуть на такий крок. ЗРК Patriot нібито призначений для використання тільки на території країн НАТО. При цьому, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що передача комплексів Patriot Україні не вимагає схвалення всього Альянсу.

Раніше ми повідомляли, що українські військовослужбовці здатні швидко оволодіти системою протиракетної оборони Patriot. Але чи отримає її Україна, чи ні – залежить від рішення Німеччини.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: