США допоможуть зміцнити ППО України після відмови у системах Patriot

Читать на русском
У Білому домі заявили, що після відмови Німеччина передати в Україну системи Patriot США почали працювати над зміцнення української ППО.
Карін Жан-П'єрФото – Getty Images

Спікер Білого дому Карін Жан-П'єр заявила, що американська влада працює над зміцненням системи протиповітряної оборони України.

Про це вона повідомила під час брифінгу 7 грудня.

Вона прокоментувала інформацію про те, що Варшава та Берлін змогли домовитися лише про розміщення систем Patriot у Польщі. За її словами, США «вітають зусилля союзників щодо зміцнення колективної оборони НАТО».

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

Водночас вона зазначила, що анонсів щодо надання Patriot для України немає. Однак Штати працюють над зміцненням оборони України.

«Ми перебуваємо у тісній взаємодії з українцями щодо їхніх потреб у галузі безпеки. Ми працюємо над наданням Україні систем ППО», – наголосила Жан-П'єр.

Нагадаємо, Польща розчарована рішенням Німеччини не передавати Україні комплекси Patriot. Стало відомо, що Варшава переходить до етапу подальшого розміщення німецьких ракет на своїй території.

Водночас Україна продовжує переговори з Німеччиною щодо ЗРК Patriot, танків Leopard та БМП Marder.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: