Світовий банк схвалив додатковий пакет допомоги Україні – подробиці

Читать на русском
Туди включено новий проект з відновлення та поліпшення доступу до медичної допомоги та задоволення потреб у медичних послугах, пов’язаних із війною.

У вівторок, 20 грудня, Світовий банк схвалив додатковий пакет фінансування на загальну суму $610 мільйонів для вирішення термінових потреб у допомозі та відновленні в Україні.

Про це повідомляє агенство Reuters.

«Пакет включає додаткову позику в розмірі $500 мільйонів від Міжнародного банку реконструкції та розвитку Світового банку, яка підтримується гарантією Великої Британії», - йдеться у повідомленні.

Не лише Україну: кого фінансує група Світового банкуЯке фінансування група Світового банку надала своїм країнам-партнерам, починаючи з 2018 року – на інфографіці.

Як зазначається, при цьому, туди включено новий проект з відновлення та поліпшення доступу до медичної допомоги та задоволення потреб у медичних послугах, пов’язаних із війною.

Варто зазначити, що Світовий банк із початку повномасштабної війни мобілізував для України 18 мільярдів доларів фінансової підтримки, близько 13 мільярдів уже надійшли нашій країні.

До групи Світового банку входять: Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР), який кредитує країни із середнім рівнем доходу та платоспроможні країни з низьким рівнем доходу; Міжнародна асоціація розвитку (МАР) – дає кредити на пільгових умовах найбіднішим країнам; Міжнародна фінансова корпорація (IFC) – надає позики, гарантії та інвестує у приватні підприємства країн, що розвиваються; Багатостороннє агентство з інвестиційних гарантій (MIGA) – страхує політичні ризики для інвесторів та кредиторів країн, що розвиваються; Трастові фонди.

Нагадаємо, що до держбюджету України надійшли 2 мільярди доларів від США.

Напередодні МВФ схвалив нову моніторингову програму для України.

Раніше «Слово і діло» писало, скільки безповоротної фінансової допомоги отримала Україна з початку повномасштабної війни.

Також на інфографіці – перші оцінки вартості повоєнної відбудови України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: