Президент Фінляндії анонсував новий пакет допомоги для ЗСУ – подробиці

Читать на русском
Президент країни наголосив, що підтримка України має тривати доти, доки не буде досягнутий мир, на який заслуговує наша держава.
finbalance.com.ua

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо заявив, що його країна готує наступний пакет військової допомоги для України.

Про це повідомляє видання Yle.

Зазначається, що відповідну заяву він зробив під час зустрічі лідерів країн, які входять до Об’єднаних експедиційних сил (JEF) у понеділок, 19 грудня.

Політик наголосив, що підтримка України має тривати доти, доки не буде досягнутий мир, на який заслуговує наша держава.

«Ми обговорили ситуацію в Україні, наші погляди одностайні: підтримувати Україну доти, доки вона не досягне легітимного миру», – заявив Нііністьо.

Які країни під час повномасштабної війни навчають українських військовихУкраїнські військові під час повномасштабної війни отримали можливість пройти підготовку у Великій Британії та країнах ЄС. Докладніше – на інфографіці.

Водночас, лідер країни зазначив, що складно припустити, коли такий мир буде досягнутий.

Як відомо, журналісти також поставили главам держав запитання про те, що вони думають про ідею президента Франції надати росії гарантії безпеки. Цю ідею відкинули, зокрема, керівники Нідерландів, Литви та Естонії. Не підтримав її й фінський президент.

«Сусіди росії – це ті, кому потрібні гарантії безпеки. Якщо росія надасть своїм сусідам гарантії безпеки, можна буде розглянути гарантії аналогічного масштабу», – сказав Нііністьо.

Варто зазначити, що до JEF входять такі країни, як Фінляндія, Велика Британія, Нідерланди, Ісландія, Латвія, Литва, Норвегія, Швеція, Данія та Естонія.

Нагадаємо, що формальний вступ до НАТО Швеції та Фінляндії незабаром буде завершено. Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен.

Напередодні Фінляндія направила Україні обладнання для відновлення електромережі.

Раніше у Литві розповіли, скільки ще українських біженців можуть прийняти на зиму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: