«Настав час»: Кулеба закликав передати Україні системи Patriot найближчими тижнями

Читать на русском
Дмитро Кулеба закликав якнайшидше передати Україні системи Patriont. За його словами, це допоможе захистити Україну та мінімізувати ціну, яку сплачують за виживання взимку.
Дмитро КулебаФото – AP

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що переговори щодо передачі комплексів Patriot ведуться з перших днів російського вторгнення. Однак зараз настав час ухвалювати відповідні рішення.

Про це повідомляє CNN.

«Ми почали нашу розмову про передачу комплексів Patriot на самому початку війни — навіть фактично перед війною. Але тепер настав час приймати рішення. Не приховуватиму, що це було б величезною допомогою», – зазначив він.

«Все, крім…»: яку військову допомогу досі відмовляється надавати Україні ЗахідСоюзники все ще відмовляються надавати Україні західні танки та винищувачі, а також інше озброєння. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, це допоможе захистити Україну та мінімізувати ціну, яку сплачують за виживання взимку. Втім, він наголосив, що українці безсумнівно переживуть зимовий період. Однак питання у тому, якою ціною це станеться.

«Наявність ППО Patriot, наявність інших передових систем ППО, їх доставка в Україну протягом тижнів, а не місяців, значно знизить ціну. І дозволить нам захистити наші міста та нашу критично важливу енергетичну інфраструктуру», – підкреслив Кулеба.

Нагадаємо, Україна вже розпочала переговори безпосередньо з Німеччиною щодо розміщення там систем протиповітряної оборони Patriot.

Раніше заступник глави міністерства національної оборони Польщі Войцех Скуркевич заявив, що українські військовослужбовці здатні швидко опанувати систему протиракетної оборони Patriot.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: