США виділять Україні 1 млрд доларів на військову допомогу – Білий дім

Читать на русском
Президент США Джо Байден 21 грудня доручив Держдепартаменту надати Україні 1 млрд доларів військової допомоги.
Українська правда

Американський лідер Джо Байден у середу, 21 грудня, підписав меморандум про виділення до одного мільярда доларів, які мають бути скеровані на надання зброї та оборонних послуг Україні та підготовки українських військових.

Про це йдеться у тексті меморандуму, що оприлюднений на сайті Білого дому.

«Я доручаю державному секретареві розпорядитися виділенням 1 мільярда доларів США на предмети оборонного призначення та послуги Міністерства оборони, а також військову освіту та підготовку, щоб надати допомогу Україні та ухвалити рішення, необхідні відповідно до таких розділів, щоб спрямувати таке виділення коштів», - йдеться у повідомленні.

Куди президент Зеленський виїжджав із Києва під час повномасштабної війниЗа час повномасштабної війни Володимир Зеленський здійснив трохи більше десяти робочих поїздок – всі по Україні. Докладніше – на інфографіці.

Нагадаємо, що президент США Джо Байден прийме президента України Володимира Зеленського у Білому домі увечері у середу, 21 грудня.

Відомо, що Зеленський вирушив до США. Як зазначив він у своєму Twitter, цей візит необхідний «для зміцнення стійкості та обороноздатності України». Також сьогодні він планує виступити у американському Конгресі.

Президент США Джо Байден сьогодні оголосить про новий великий пакет допомоги Україні майже на 2 млрд доларів, який включатиме батарею ЗРК Patriot.

20 грудня Зеленський приїхав в одну з найгарячіших точок на фронті – Бахмут на Донеччині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: