Проєкт бюджету США передбачає майже 50 млрд доларів на допомогу Україні та союзникам по НАТО

Читать на русском
Конгрес США схвалить законопроєкт про бюджет на 1,7 трлн доларів. Там передбачено 44,9 млрд нової екстреної допомоги Україні та союзникам по НАТО.
Reuters

У Конгресі США оприлюднили законопроєкт про державне фінансування на суму 1,7 трильйона доларів. До законопроєкту включено додаткову екстрену допомогу Україні та союзникам по НАТО у розмірі 44,9 млрд доларів.

Про це повідомляє Reuters.

Як за вісім років змінилися оборонні витрати країн НАТОУ 2022 році країни НАТО витратить на оборону 1 трлн 189,8 млрд доларів. Як змінилися витрати кожної країни за вісім років – на інфографіці.

Загальний обсяг фінансування, запропонований законопроєктом, перевищує приблизно 1,5 трильйона доларів, виділених у попередньому році.

Лідери в Сенаті та Палаті представників прагнули ухвалити законопроєкт і направити його президенту США Джо Байдену до кінця тижня, щоб не допустити перерв у діяльності уряду. Протягом кількох місяців демократи та республіканці сперечалися про те, скільки грошей слід витрачати на військові та невоєнні програми.

Додаткова допомога Україні та союзникам передбачена понад рекордні 858 мільярдів доларів військових витрат за рік.

Нагадаємо, Сенат США 15 грудня ухвалив закон про оборонний бюджет на 2023 рік у розмірі рекордних 858 мільярдів доларів. Щонайменше 800 мільйонів буде виділено на додаткову військову допомогу Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: