До держбюджету надійшли 2 мільярди доларів від США

Читать на русском
До державного бюджету України у вівторок, 20 грудня, надійшли грантові кошти від США - 2 млрд дол.

До державного бюджету України у вівторок, 20 грудня, надійшли грантові кошти від США.

Про це повідомив Мінфін у вівторок, 20 грудня.

Скільки безповоротної фіндопомоги отримала Україна з початку повномасштабної війниУкраїна з початку повномасштабної війни з росією отримала 10,6 млрд доларів безповоротної допомоги від іноземних партнерів. Докладніше – на інфографіці.

«До державного бюджету України надійшли грантові кошти у розмірі 2 млрд доларів США з Цільового фонду Світового банку в рамках проекту Підтримка державних видатків для забезпечення сталого державного управління в Україні», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, це вже другий транш від суми гранту загальним розміром 4,5 млрд. доларів. Кошти будуть спрямовані на забезпечення пенсійних виплат та зарплат працівникам цивільного захисту, а також на оплату медичних послуг за програмою медичних гарантій.

«Така допомога є надзвичайно важливою, адже не лише дозволяє зберегти можливість вчасно та в повному обсязі здійснювати пріоритетні соціальні платежі, але ще й не збільшує подальшого боргового навантаження на держбюджет», – наголосив міністр фінансів України Сергій Марченко.

Загалом після початку повномасштабного вторгнення росії Україна отримала від США вже 12 млрд доларів у формі грантів. Таким чином, США є найбільшим донором прямої бюджетної допомоги серед усіх країн-партнерів у 2022 році.

Нагадаємо, сьогодні Україна також отримала багатомільйонний кредит від Канади.

2 грудня Україна одержала черговий грант від США через Світовий банк.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: