Україна планувала ліквідувати начальника генштабу рф, але США відмовили – NYT

Читать на русском
Під час візиту російського генерала Валерія Герасимова на передову його намагалися ліквідувати українські військові. Однак від цього їх відмовляли американці.
Валерій ГерасимовФото – Reuters

США намагалися відмовити Україну від ліквідації начальника генштабу зс рф Валерія Герасимова, коли він приїжджав на тимчасово окуповані території.

Про це повідомляє The New York Times.

Зазначається, що російські генерали приїжджали на передову, щоб підтримати дух рядових солдатів. Українські захисники почали їх вбивати, однак візити продовжилися, а сам Герасимов приїхав наприкінці квітня.

ЗСУ ліквідували ще понад 400 окупантівУкраїнські бійці за минулу добу, 16 грудня, ліквідували ще 420 окупантів. Загалом втрати армії рф від початку повномасштабного вторгнення сягнули 97 690 військових.

Офіційні особи США дізналися про його візит, однак не хотіли про це повідомляти українцям. Вони побоювалися, що його вбивство може призвести до ескалації війни.

Водночас, Україна все одно дізналася про візит генерала. Американські чиновники попросили українців скасувати атаку.

«Ми сказали їм не робити цього. Ми подумали: «Гей, це вже занадто», – зазначив посадовець.

Однак українські сили почали бити по позиціях, де знаходився Герасимов. Відомо, що тоді загинули сотні російських окупантів, проте сам генерал вижив.

Нагадаємо, Валерій Герасимов у квітні справді відвідав передові позиції на сході України, зокрема Ізюм. Але він встиг виїхати до атаки Збройних Сил України.

Пізніше Арестович заявив, що кремль після невдачі військової операції в Україні розпочав чистки у військовому керівництві. Зокрема, фактично було усунуто голову генерального штабу збройних сил Валерія Герасимова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: