Українська делегація в США проситиме про постачання ATACMS та Grey Eagle – Politico

Читать на русском
Під час візиту президента України Володимира Зеленського до США українська делегація проситиме Білий дім про постачання ракет великої дальності та безпілотників.

Під час візиту президента України Володимира Зеленського до США українська делегація проситиме Білий дім про постачання ракет великої дальності та безпілотників.

Про це повідомляє видання Politico.

Як повідомляє джерело видання, українська делегація виступить із проханням поставити ракетні системи великої дальності або ATACMS, а також американські безпілотники Grey Eagle та Reaper.

ЗРК Patriot: ефективність системи ППО і чи допоможе вона УкраїніПро те, що таке MIM-104 Patriot, як цей зенітний комплекс може допомогти Україні і які шанси ЗСУ його отримати – в матеріалі Слово і діло

При цьому Politico зазначає, що офіційні особи США поки що не готові зрушити з місця в цьому питанні.

«Білий дім категорично відмовився відправляти ATACMS через великі витрати», - зазначають в адміністрації Байдена.

Крім того, там вважають, що відправлення ракет великої дальності до Києва може спровокувати путіна на використання ще більш смертоносної зброї в Україні.

Нагадаємо, у Білому домі офіційно заявили, що США відправлять Україні систему Patriot.

Президент Володимир Зеленський вирушив до США для зміцнення стійкості та обороноздатності України.

Також повідомлялося, що новий масштабний пакет допомоги від США на 1,8 мільярда доларів включатиме техніку, яка дозволить зміцнити протиповітряну оборону України. Він вперше включатиме системи ППО Patriot.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: