Куди президент Зеленський виїжджав із Києва під час повномасштабної війни

Читать на русском

Останній закордонний візит Володимира Зеленського перед повномасштабною війною припав на Мюнхен, де 19 лютого відбувалася конференція з питань безпеки. Після вторгнення росії президент перемістився в бункер на Банковій і за межі столиці вперше виїхав лише після відступу російських військ. Таким чином, з 24 лютого Зеленський здійснив трохи більше десяти поїздок країною. Про міжнародні візити поки не йдеться, судячи з усього, глава держави відмовиться навіть від особистої присутності на саміті G20 в Індонезії. Географія поїздок Зеленського під час війни – на інфографіці «Слово і діло».

За час повномасштабної війни Володимир Зеленський здійснив трохи більше десяти робочих поїздок – всі по Україні. Докладніше – на інфографіці.
Поїздки Зеленського під час повномасштабної війниСлово і ділоЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

Перший виїзд Зеленського з Києва під час повномасштабної війни був у Бучу 4 квітня – місто тоді лише звільнили від російських військ та виявили перші масові поховання та сліди звірств окупантів.

У Бучі Зеленський поспілкувався з місцевими жителями та нагородив мера Анатолія Федорука.

Поїздки Зеленського проходять приблизно за однією і тією ж програмою: нарада з місцевими чиновниками та силовиками про ситуацію в регіоні, огляд руйнувань, зустріч із військовими та нагородження, іноді зустрічі з переселенцями.

29 травня президент був у Харкові та з'їздив на передову в області. 5 червня Зеленський побував на передовій одразу у трьох областях – Луганській, Донецькій та Запорізькій.

18 червня Зеленський приїжджав до Миколаївської та Одеської області. Ще раз на Одещину Зеленський приїжджав 29 липня після підписання зернової угоди. У порту Чорноморська президент зустрічався з послами «Великої сімки» та подивився, як триває підготовка до початку експорту аграрної продукції.

8 липня Зеленський був у Дніпрі та рідному для себе Кривому Розі, а 18 серпня – у Львові, де була зустріч із президентом Туреччини Реджепом Ердоганом та генсеком ООН Антоніу Гуттерішем.

Останній на сьогоднішній день робочий візит Зеленського був 14 вересня у щойно деокупований Ізюм у Харківській області. Президент взяв участь у церемонії підняття державного прапора України. Того ж дня він ще заїхав до Харкова.

Нагадаємо, до другої річниці перебування Зеленського на посаді президента «Слово і діло» підрахувало, скільки він здійснив міжнародних поїздок.

Також наші аналітики дійшли висновку, що перед парламентськими виборами-2019 та місцевими виборами-2020 Зеленський активніше їздив регіонами.

З наших інфографік також можна дізнатися, хто зі світових лідерів та знаменитостей приїжджав до України за час повномасштабної війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: