США звинуватили ООН у небажанні розслідувати використання іранських дронів росією

Читать на русском
США, Великобританія, Франція, Німеччина і Україна заявляють, що постачання росії безпілотників іранського виробництва порушує резолюцію Радбезу ООН 2015 року, що закріплює ядерну угоду з Іраном.

США вважають, що генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш піддався тиску з боку країни-агресора, через що не направив до України офіційних осіб для перевірки використання рф іранських безпілотників.

Про це повідомляє агенство Reuters.

Зазначається, що США, Великобританія, Франція, Німеччина і Україна заявляють, що постачання росії безпілотників іранського виробництва порушує резолюцію Радбезу ООН 2015 року, що закріплює ядерну угоду з Іраном. Ці країни наполягають, щоби Гутерріш направив до Києва офіційних осіб для проведення розслідування.

Зброя тероризму: як Україна може боротися з іранськими БПЛАПро те, як Україна дешево та досить ефективно може боротися з іранськими безпілотниками Shahed-136 – у матеріалі Слово і діло

Як повідомляється, 19 грудня, виступаючи на засіданні Радбезу, присвяченому резолюції 2015 року щодо ядерної угоди з Іраном, заступник посла США в ООН Роберт Вуд висловив розчарування з приводу того, що ООН так і не розпочала розслідування щодо використання рф іранських дронів.

«Ми шкодуємо, що ООН не зробила кроків для проведення нормального розслідування цього порушення. Ми розчаровані тим, що секретаріат, очевидно, піддавшись на російські погрози, не виконав мандат, наданий йому Радою безпеки, на проведення розслідування», - наголошує Вуд.

Нагадаємо, що у ніч проти 19 грудня росія атакувала Україну 34 дронами-камікадзе типу «Шахед» із нової партії, яку поставив Іран у кількості 250 штук.

Раніше ми повідомляли, що Іран має намір обмежити дальність балістичних ракет, які країна планує надати росії для війни в Україні. Основною причиною є побоювання міжнародної реакції.

Іран став одним із головних військових спонсорів росії після повномасштабного вторгнення. В найближчі місяці ця підтримка може зрости.

Також стало відомо, що у понеділок, 12 грудня, Євросоюз ухвалив новий пакет санкцій проти Ірану за поставки зброї для росії, яку вона використовує для атак по Україні, а також обмежувальні заходи у зв’язку із грубими порушеннями іранською владою прав людини.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: