У США може статися бум виробництва зброї через загрози з боку рф та Китаю – NYT

Читать на русском
Загроза з боку росії та Китаю може призвести до потенційного буду для виробників зброї у США. Він може вийти за межі війни в Україні.
Ілюстративне фотоФото – Getty Images

Через постійне зростання загрозу з боку росії та Китаю може статися потенційний був для виробників зброї.

Про це повідомляє The New York Times.

«Перспектива зростання військових загроз як з боку Китаю, так і з боку росії стимулює двопартійну підтримку збільшення витрат Пентагону, створюючи ще один потенційний бум для виробників зброї, який, ймовірно, вийде за межі війни в Україні», – йдеться у повідомленні.

Кремль пригрозив США через можливу передачу систем Patriot для ЗСУ: у Пентагоні відреагувалиКремль пригрозив США через можливу передачу систем Patriot в Україну. Однак у Пентагоні заявили, що росія не має права диктувати свої правила.

На наступному тижні американський конгрес має затвердити національний військовий бюджет на поточний фінансовий рік. Очікується, що він сягне 58 мільярдів доларів.

У Центрі стратегічних та бюджетних оцінок заявили, що у разі затвердження на цьому рівні бюджет Пентагону зростатиме щорічно на 4,3% протягом 2 років. Зокрема, з урахуванням інфляції.

Радник Байдена з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що війна росії проти України показала недоліки національної військово-промислової бази, які необхідно усунути. Після цого США зможуть підтримувати Україну та справитися з непередбачуваними обставинами.

У виданні підкреслили, що поєднання війни в Україні та розуміння початку нової ери конфронтації спонукає Штати вимагає забезпечити реагування військово-промислової бази на сплески попиту. Іноді це питання стає невідкладним, адже США та союзники по НАТО прагнуть постачати озброєння в Україну і водночас не скорочувати свої запаси до тривожного рівня.

Нагадаємо, адміністрація президента США Джо Байдена попросила Конгрес надати Україні додаткові майже 38 мільярдів доларів.

Сенат США у четвер, 15 грудня, ухвалив закон про оборонний бюджет на 2023 рік у розмірі рекордних 858 мільярдів доларів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: