Реабілітація іміджу: в ISW розповіли, як кремль «відбілює» путіна

Читать на русском
В росії намагаються відбілити володимира путіна та міністерство оборони. Зокрема, для цього розголошували зустріч путіна з об'єднаним штабом зс рф.
Володимир путінФото – dpa

Аналітики розповіли, що кремль намагається «відбілити» свого керівника володимира путіна. Зокрема, через участь у «безглуздих заходах».

Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

За словами експертів, російського диктатора, ймовірно, намагаються зобразити компетентних воєначальником, а також реабілітувати імідж міністерства оборони. Для цього розголошували зустріч путіна з об'єднаним штабом зс рф.

Кремль міг свідомо показати присутність Герасимова, Шойгу і Суровікіна на зустрічі з путіним. Це могли зробити для того, щоб представити російське відомство як організовану, єдину і ефективну військову структуру, а також захистити вище командування від подальшої критики.

Також припускають, що путін хоче показати свій зв’язок з народом, коли бере участь в урочистому відкритті індичої ферми та відремонтованої автомагістралі. Такі меседжі спрямовані на те, щоб показати диктатора не тільки військовим лідером, але і нібито звичайним цивільним. Таким чином нагадують, що він є «вісником добрих новин».

В ISW зазначили, що масштабне розслідування NYT щодо російської військової документації підтверджує попередні оцінки аналітиків. Зокрема, про те, що повномасштабне вторгнення в Україну було помилковим.

Atlantic Council: путін – найбільший невдаха року практично за всіма параметрамиAtlantic Council називає рішення путіна вторгнутися в Україну однією з найбільших геополітичних помилок сучасної доби. В результаті диктатор став міжнародним ізгоєм, а репутація його країни як військової наддержави розірвана на шматки.

Крім того, нинішні операції біля Бахмута продовжують «вбивати клин» між силами так званої «ДНР» та «вагнерівцями».

Також експерти з посиланням на дані ЦРУ заявили, що в москві не серйозно ставляться до переговорів з Києвом. Путін послідовно закликає до дипломатії, щоб ізолювати Україні від підтримки.

Ключові висновки ISW:

  • Українські захисники провели контратаки у районі Сватового і Кремінної, а такоє продовжують наносити удари по російським тилам.

  • Війська рф продовжили наступ у районі Бахмута та Авдіївки-Донецька.

  • Українські офіційні особи заявили, що окупанти можуть намагатися заманити українські сили у пастку на лівому березі річки Дніпро.

  • Рф може проводити інформаційну операцію та хибно пов'язувути поточні переговори щодо демілітаризації Запорізької АЕС з можливим майбутнім контрнаступом ЗСУ у Запорізькій області.

  • Російські джерела спростували заяву військового комісара про те, що російська влада продовжить термін служби для солдатів-строковиків. Втім, продовження терміну обов'язкової служби не буде необхідним для утримання нинішніх призовників у військах, адже всі колишні призовники є резервістами, а всі резервісти мають право на мобілізацію.

Нагадаємо, візит російського диктатора володимира путіна до Білорусі може бути нагодою для того, щоб натиснути на свого колегу Олександра Лукашенка. Також він хоче посилити інформаційні операції щодо можливого вторгнення військ рф в Україну з території Білорусі.

Також путін чудово усвідомлював, що війна проти України поховає російську економіку. Глава Ощадбанку рф Герман Греф і глава Центробанку росії Ельвіра Набіулліна намагалися попередити путіна, проте він їх не послухав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: