Путін відмінно усвідомлював, що війна в Україні вб'є економіку рф – FT

Читать на русском
Путіну показували презентацію на 39 сторінок – в ній були описані катастрофічні наслідки для економіки росії, якщо Кремль зважиться почати вторгнення в Україну
Ілюстративне фотоiStock

Російський диктатор володимир путін чудово усвідомлював, що війна проти України поховає російську економіку. Глава Ощадбанку рф Герман Греф і глава Центробанку росії Ельвіра Набіулліна намагалися попередити путіна, проте він їх не послухав.

Про це повідомляє видання Financial Times.

За даними видання, Набіулліна та Греф намагалися зупинити путіна. Зокрема, Греф підготував для путіна презентацію на 39 сторінок, в якій детально описував катастрофічні наслідки для економіки росії, якщо Кремль зважиться почати вторгнення в Україну.

Те ж саме говорила Путіну і Набіулліна - вона та Греф намагалися заявити російському диктатору про крайню вразливість росії для санкцій. Однак, наголошується в матеріалі, їм там і не вдалося довести Путіну свою точку зору. Саме після цього Набіулліна задумалася про відставку, а з Грефа, заявили джерела видання, нібито вийняли внутрішній стрижень.

«Вони були досить хоробрі, щоб попросити про зустріч, але вони не змогли донести свій меседж» - резюмувало видання.

У п'ятницю, 16 грудня, ЄС офіційно погодив дев'ятий пакет санкцій проти рф. Це вийшло завдяки тому, що Польща припинила блокування через небажання ЄС вносити до списку санкцій російське зерно.

Міністерство фінансів та Державний департамент США 15 грудня оголосили про введення санкцій проти фінансових компаній, пов'язаних з рф, олігарха Володимира Потаніна і членів його сім'ї, мережі його підприємств і установ, а також інших осіб, пов'язаних з урядом країни-агресора.

Також влада США 9 грудня ввели санкції проти Повітряно-космічних сил росії та 924-го Держцентру безпілотної авіації у зв'язку із закупівлями іранських безпілотників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: