Рф готується до тривалої війни та наступів – Столтенберг

Читать на русском
Єнс Столтенберг заявив, що в росії керівництво готується но тривалої війни та нових наступів. Тому він закликав підтримувати Україну зброєю.
Єнс СтолтенбергФото – Getty Images

Російська влада готується до тривалої війни проти України. Саме тому всі члени НАТО мають надати зброю для України.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв’ю AFP.

«Ми не повинні недооцінювати рф, росія планує тривалу війну», – зазначив він.

Як розвиватиметься війна в Україні взимку: можливі сценаріїЯк узимку розвиватимуться бойові дії в Україні, чи продовжать ЗСУ контрнаступ, чи буде пауза у війні – усі можливі сценарії.

За його словами, російський диктатор володимир путін поки не відмовився від своїх планів отримати контроль над Україною. Росіяни мобілізують більше сил, намагаються отримати більше зброї, а також не бояться великих втрат.

Також генсек альянсу заявив, що путін готовий продовжувати війну з новими наступальними операціями. Водночас зброя, яку надіслали союзники по НАТО, допомогли Києву змінити позиції у бойових діях.

«Скоріше за все, ця війна закінчиться за столом переговорів, як і більшість воєн», – підкреслив Столтенберг і додав, що Україну необхідно підтримувати зброєю.

Він назвав нинішню війну «найнебезпечнішою кризою» для безпеки в Європі з часів Другої світової війни.

Нагадаємо, Михайло Подоляк заявив, що закінчення війни в Україні залежить від багатьох чинників. Але якщо проаналізувати з психологічної та математичної сторони, фінал може бути вже навесні чи влітку 2023 року.

Також Єнс Столтенберг розповів про побоювання щодо того, що війна в Україні, яку розв’язала рф, може вийти з-під контролю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: